27 Mart 2012 Salı

Yurtdışında Dil Eğitimi

Günümüzde artık dil eğitimi önemi çok daha önemli bir hal almıştır ve yurtdışı eğitim şirketlerinin sunduğu yurtdışında dil eğitimi programları ise bu sebeple yaygınlaşmıştır. Öncede iyi derecede İngilizce bilmek bir fark yaratıyorken son yıllarda İngilizce bilmek neredeyse bir zorunluluk oldu.

Neden Yurtdışında Dil Eğitimi


Türkiye'de de birçok kurum dil eğitimi vermektedir ama insanlar maddi olanakları dahilinde daha çok yurtdışı dil okulları ile dil eğitimi almayı tercih ederler. Bu konuda da İngiltere'de dil eğitimi almayı tercih edenler yoğunluktadır. Tabii ki İngilizce konuşulan Amerika, Kanada, Avusturalya vs. gibi ülkelerde de çok yoğun bir şekilde dil kursları ve dil okulları vardır.Peki Türkiye'de dil eğitimi almak yerine neden yurtdışı eğitim almak daha çok tercih edilir ? En büyük sebep yurtdışında dil eğitimi alırken pratik yapma olanağınızın Türkiye'de dil eğitimi almaktan çok daha fazla olmasıdır.

Yurtdışı Dil Okulları

Dil okulundan arta kalan zamanlarda da muhatap olacağınız diğer bütün insanların ana dili İngilizce olacağı için dil okulunda öğrendiklerinizi dış ortamda pekiştirmeniz çok kolay olacaktır. Bir diğer önemli fark ise Türkçe dilde düşündüğümüz her söylemin İngilizce'de tam karşılığının olmayışıdır. Türkçe düşünüp bunu İngilizceye çevirmek yerine direk İngilizce düşünüp İngilizce söylemek çok daha doğrudur.Türkçe düşünüp de söylemeye çalıştığınız bazı söylemlerin İngilizce'de tam bir karşılığı olmadığı için anlaşılmanız güç olacaktır.Bir diğer önemli fark ise aksan farkıdır. İngilizceyi grammar konusunda çok iyi biliyor olabilirsiniz fakat bunu konuşma diline dökemezseniz eğer bir şey ifade edemeyeceksinizdir. Yurtdışında dil eğitimi alırken İngilizce aksanınız yurtiçine oranla çok daha fazla gelişecektir. Doğru telafuz doğru anlaşılmaya , yanlış telafuz yanlış anlaşılmaya ya da hiç anlaşılmamaya sebep olacaktır. Peki yurtdışında dil eğitimi almaya karar verdiniz ve yurtdışında bir dil okuluna gitmeye karar verdiniz.Bunu nasıl yapacaksınız ? Bu konuda Türkiyede çok sayıda yurtdışı eğitim danışmanlığı şirketi bulunmaktadır. Dil okulları da ülkeye , okulun bulunduğu şehre, konaklama tercihinize ve daha bir çok faktöre göre değişkenlik gösterir. Bu danışmanlık şirketlerine gidip istediğiniz ülkede, istediğiniz seviyede , istediğiniz kadar saatte ve istediğiniz konaklama seçeneklerinde bilgi alabilir ve buna göre ilerleyebilirsiniz.

Günlük konuşma dilimize bile İngilizceden birçok kelime girmiştir. Caddelerde tabelalarda gördüğümüz markaların çoğu İngilizcedir.Elektronik eşyadan tutun bir çok eşya satın aldığımızda mutlaka İngilizce bir içerik görürüz. Dil bilmenin ayrıcalık değil de zorunluluk haline geldiği çağımızda , hala İngilizcenizi iyi bir seviyeye getirmediyseniz size en yakın ve kısa sürede yurtdışında dil eğitimi alarak bu eksiğinizi tamamlayın ve ilerde önünüze çıkabilecek bir fırsatta yabancı dilin sizin için bir engel olmasına fırsat vermeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder