22 Mayıs 2012 Salı

Türkiye’de Özel Üniversite mi Yurtdışında Üniversite mi

Vakıf üniversitelerinde Türkiye'de mi yoksa yurtdışında mı üniversite eğitimi almak daha avantajlı? Sizin için hangi seçenek daha uygun?

Türkiye'de : Türkiye'de özel üniversiteden mezun olduğunuzda diplomanızın iş dünyasında geçerliliği fazla değildir. Ülkemizin de işsizlik konusunda sıkıntılarını göz önüne alırsak bu diplomalar size pek bir fayda sağlamayacaktır.
Yurtdışında : Yurtdışı üniversitelerinden mezun olan öğrenciye YÖK denkliği verildiği için hem Türkiye'de hem de bütün Dünya'da rahatlıkla iş bulabilir.

Türkiye'de : Öğrenciler , Türkiye'de yabancı dilin gramerini ve yazım şeklini tam olarak kavrasa da pratik yapma imkanı yok denecek kadar azdır. Dolayısıyla öğrenci mezun olduğunda tekrardan dil kurslarına para ödeyecektir.
Yurtdışında : Yurtdışındaki üniversitelerde ise eğitim dilinin İngilizce olması okuldaki diğer öğrenci ve personellerin yabancı olması nedeniyle İngilizce konuşmak zorunda kalacak bu da diline olumlu şekilde yansıyacaktır..

Türkiye'de : Öğrenci; istemediği bir bölümden mezun olduğu ve geriye kalan yaşamında bu konuda çalışacağı için mezuniyet sonrasındaki iş hayatı da mutsuz geçecektir ve verimsiz olacaktır.
Yurtdışında : Yurtdışında idealindeki bölümden mezun olan öğrenci iş ve aile hayatında daha başarılı ve mutlu olacaktır.Yaşamımın geri kalanını sevdiği işi üzerinde yoğunlaşarak geçirecektir.

Türkiye'de : Türkiye'deki Üniversiteler'de, eğitim, konaklama, yemek, kişisel harcamaların toplam maliyeti 35.000 TL'dir.
Yurtdışında : Fiyat konusu Avrupa'da ülkeden ülkeye farklılık gösterir ancak eğitim, konaklama, yemek, kişisel harcamalar dahil toplam maliyet 10.000 TL ile 32.000 TL arasında değişmektedir.

Türkiye'de : Önlisans eğitimi süresi 2 yıl , lisans eğitimi süresi 4 yıldır. Yabancı dil hazırlık okumak isteyen öğrenciler için hazırlık eğitimi süresi 1 yıldır.
Yurtdışında : Lisans eğitimi süresi 3 yıldır. Yabancı dil hazırlık eğitimi ise 1 yıldır. Bu sayede 1 sene önce mezun olarak iş hayatına daha erken atılma şansınız olur.

Türkiye'de : Türkiye'de iş dünyasının önde gelen şirketleri ODTÜ, Boğaziçi, Hacettepe, Bilkent, Sabancı, Koç Üniversitelerinin mezunlarına öncelik göstermektedirler.Bu da sıradan bir üniversiteden mezun olan öğrencinin iş bulma olasılığını azaltmaktadır.
Yurtdışında : Yurtdışında YÖK tarafından denklik verilen bir üniversiteden mezun olan öğrencinin diploması Tüm Dünya'da geçerlilik kazanır.Bu sayede öğrenci Dünya'nın önde gelen şirketlerinde iş bulabilir.

Türkiye'de : YGS ve LYS ile istenilen üniversiteyi ve bölümü kazanmak daha zor ve streslidir. İstenilmeyen Üniversite ve Bölümde okuma riski fazladır.
Yurtdışında : YGS ve LYS başarısı aranmadğı için daha kaliteli bir üniversitede istenilen bölümde idealinizdeki meslek alanında eğitim alabilirsiniz.

Türkiye'de : Öğrenci istemediği bölümde zorla okuduğu için başarılı olma şansı düşüktür.
Yurtdışında : Öğrenci kendi isteği ile belirlediği üniversitede hayalindeki meslek alanında eğitim alacağı için başarılı olma şansı daha yüksektir.

Türkiye'de : Türkiye'de diploma sadece Üniversite mezunu olduğunuzu gösterir.Yeterli seviyede Yabancı dil bilginiz olmadığı için Yurtdışında çalışma olasılığınız yok denecek kadar azdır.
Yurtdışında : Yurtdışındaki üniversitelerde ise diplomanın sağladığı avantajlar , mükemmel derecede konuşulabilen yabancı dil ve 1 yıllık iş tecrübesi. Mezun olduktan sonra bir çok Avrupa ülkesinde oturum ve çalışma izni hakkınız olur.Bu sayede Yurtdışında geçirdiniz sürede harcadığınız paranın fazlasını geri kazanırsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder