12 Haziran 2012 Salı

Avustralyada Üniversite Eğitimi Almak

Genelde Avustralyadaki üniversite eğitimi ve eğitim şartları hakkında bilgi vereceğiz. Türkiyede hiçbir sınava girmeden meslek lisesi mezun olsanız bile Avustralya üniversiteleri ile istediğiniz bölümde eğitim alabilirsiniz.

Avustralyada Üniversite Okumak

Avustralya üniversitelerine finansal desteği devlet sağlamaktadır. Avustralya Hükümeti'nin eğitim kalitesine oldukça önem vermesinden dolayı Avustralya üniversiteleri sık sık devlet tarafından denetlenir ve kampüsler kontrol edilir. Avustralya'daki bütün üniversitelerin YÖK denkliğinin olması bu üniversitelerinden mezun olan öğrencilerin Türkiye'de rahatlıkla iş bulabilmesine kapı açmaktadır. Durum böyle olunca da diğer Yurtdışında Üniversite seçenekleri arasında farklı bir yer alır. Askerliğinizi kısa dönem veya yedek subay olarak yapmak isteyen lise mezunları için yurtdışı üniversiteleri bu imkanı sağlaması açısında da oldukça caziptir. Avustralya Üniversitelerinden mezun olduğunuzda mükemmel İngilizce bilgisine sahip olmanız ve akıcı bir şekilde İngilizce konuşabiliyor olmanız da programın diğer büyük artılarıdır.

Avustralya yaşam standartları bakımından Dünya'nın sayılı devletleri arasındadır. Sahip olduğu doğal güzellikler ve sıcakkanlı insanları ile sosyal yaşama uyum sağlamakta zorluk çekmezsiniz. Avustralyada üniversite öğretiminiz sırasında yabancı öğrenciler ve öğretim üyeleri ile sürekli ilişki içerisinde olacağınızdan İngilizce pratik yapma şansınız daha fazladır. Bu sayede İngilizce'nizi ileri seviyelere getirebilir, mezuniyet sonrası rahatlıkla üst şirketlerde iş bulabilirsiniz. Dünyanın yaklaşık 200 ülkesinden çok ösayıda öğrenci üniversite eğitimi için Avustralya üniversitelerini tercih etmekte ve eğitim görmektedir.
Avustralya'da Üniversite eğitimi alan öğrenci sayısı her yıl yaklaşık olarak %20 oranında artış göstermektedir. Bu artış Avustralya Üniversitelerine olan ilginin her yıl arttığının önemli bir kanıtıdır.

Yurtdışında üniversite okumak sizin için unutulmaz bir tecrübe olacaktır. Hayatınızın geri kalan kısmında bu tecrübelerden faydalanacaksınız. Dünya'nın her bölgesinden yeni arkadaşlar edinecek kalıcı dostluklar kuracaksınız. Bu eşsiz deneyimi Avustralya gibi Birleşmiş Milletler tarafından Dünya'nın en yaşanılabilir 5 ülkesinden biri seçilmiş ve suç düzeyinin en düşük olduğu ülkelerin başında gelen bu ülkede yaşamak bazıları için çok daha cazip görünmektedir. Kültürel ve sanatsal faliyetler oldukça fazla olan Avustralya'da hükümet ülkeye yeni gelen öğrencilere çevreye uyum sağlamaları için destek vermektedir.

Üniversite eğitimi aldığınız süre boyunca çalışma imkanınız da vardır. Okul döneminde haftada 20 saat ve tatillerde tam gün olarak çalışabilirsiniz. Hem de yurtdışında eğitim programınız başlar başlamaz çalışma hakkı elde etmiş olursunuz. Böylece okul masrafalarını minimum düzeye indirmiş olabilirsiniz.

Avustralya'da sanayi kuruşları ile üniversiteler arasında sağlam bir işbirliği ve iletişim bağının olması Avustralyada üniversite eğitimi aldıktan sonra iyi bir şirkette çalışma şansınızı da yükseltir. Avustralya Üniversitleri bilimsel araştırmalara çok önem vermektedir. Öyle ki 1989 – 1994 yılları arasında bütün dünyada yapılan bilimsel araştırmaların %2.5′ini Avustralya'lı bilim adamları gerçekleştirmiştir. Avustralya nüfusu ise 19 milyon gibi küçük bir rakamdır diğer büyük ülkelere göre kıyaslandığında bu başarının ne kadar büyük olduğunu görebiliriz. Avustralya'lı bilim adamları Tıp, Fizik ve Kimya alanlarından bir çok Nobel ödülü ile onurlandırılmıştır.

Türkiye'de üniversite eğitimi alırken Avustralya' da bir üniversiteye geçiş yapma olanağınız vardır. Ancak Türkiye Üniversitelerinde aldığınız ders içerikleri ile Avustralya Üniversitelerinde alacağınız ders içerikleri birbirine uymayacağı için eğitim süreniz uzayacaktır. Avustralya'da bir üniversiteye geçiş yaptıktan sonra o üniversitenin mezunu olmanız için en az iki sene geçiş yaptığınız üniversitede eğitim almanız gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder